Groep 5a

Welkom in groep 5

 

Even voorstellen
Groep 5 bestaat uit 30 fantastische kinderen, twee fanatieke juffen: juf Dilek en juf Jasmijn en een onderwijsassistente: juf Sandra. Op maandag en dinsdag werkt juf Dilek, op woensdag en donderdag werkt juf Jasmijn en op vrijdag wisselen de juffen elkaar af. Ook krijgen we hulp van juf Sandra in de groep. Juf Sandra is de hele week bij ons. Zij werkt vaak met kleine groepjes, maar helpt ook mee in de klas. Op de foto kun je ons allemaal zien!

 

Verder vinden wij het in onze groep belangrijk dat iedereen zich fijn voelt, het gezellig is, maar ook dat er goed en serieus gewerkt/geleerd wordt. We werken zelfstandig maar ook samen met andere kinderen, we luisteren naar elkaar, we stellen elkaar vragen, we maken fouten en leren hier van. In groep 5 werken wij met een thermometer. De kinderen kunnen op deze thermometer op ‘Superdag’ komen, wanneer zij drie keer op superdag gekomen zijn, verdienen zij een beloning. Dat kan iets voor jezelf zijn: tien minuten werken aan het bureau van de juf (heel erg spannend natuurlijk), maar dat kan ook een leuk spelletje voor de groep zijn.

 

In groep 5 krijgen de leerlingen de volgende vakken: rekenen, spelling, taal (en woordenschat), technisch lezen, begrijpend lezen, sociaal-emotionele les (leefstijl), aardrijkskunde, geschiedenis en gym. Alle leerlingen hebben een eigen tablet waar zij op werken. Elk kind heeft een contract ondertekend over het gebruik van de tablet. Het gaat voornamelijk over de omgang met het materiaal. We zijn zuinig op de spullen van school, van onszelf en van anderen. Wat ook belangrijk is: op de maandag en woensdag hebben wij gym!

 

Binnenkort beginnen wij in de groep met het ontwikkelen van ‘21e eeuwse vaardigheden’. Dit zijn vaardigheden die leerlingen later nodig hebben om te kunnen functioneren in de samenleving en op de werkvloer. Voorbeelden zijn: kritisch denken, probleem oplossend denken, creativiteit, reflecteren en samenwerken. Dit gaan wij doen door onze hersenen te trainen met behulp van de methode ‘Building Learning Power’. Met deze methode leren wij leren en ontwikkelen wij onze hersenen om betere leerders te worden. Hier hebben wij heel veel zin in!

 

Mocht u vragen hebben over groep 5; stuur ons een mailtje, bel even of wandel binnen om een afspraak te maken met een van de juffen. Via onze facebook site kunt u op de hoogte blijven van al het leuks dat wij leren en doen in groep 5: https://www.facebook.com/KindcentrumRivierenwijk?fref=ts

 

We gaan er een mooi (leer)jaar van maken!

 

Met vriendelijke groet,

Juf Dilek, Juf Jasmijn en Juf Sandra.