groep 3b

 

Welkom in groep 3b

 
Onze groep 
Groep 3b bestaat uit 25 kinderen, 14 meisjes en 11 jongens. Er staan 2 juffen voor de groep. Op  maandag, donderdag en vrijdag staat juf Leonie voor de groep en op dinsdag en woensdag staat juf Dunja voor de groep. Juf Joke werkt in beide groepen drie als onderwijsassistent. Zij werkt met kleine groepjes, maar helpt ook mee in de klas.
 
De groep
Groep 3b is een heel gezellige groep.
We zijn dit schooljaar erg veel bezig met de manier waarop we iets willen zeggen: ‘ ik wil dat…… of ik vind dat…..’ Ook leren de kinderen om op een goede manier aan te geven als ze iets niet leuk vinden zoals: ‘ stop hou op, ik vind dat….’
Op deze manier zorgen we ervoor dat we conflicten op een juiste wijze oplossen en zo ook verminderen. En hopen we dat iedereen het fijn heeft in onze klas.
 
Vakkenaanbod
De volgende vakken worden aangeboden in groep 3
- taal/lezen
- rekenen
- schrijven
- expressie
- sociaal/emotionele ontwikkeling
- bewegingsonderwijs
- OOL (ontdekkend en ontwerpend leren)
 
Zelfstandig werken
In groep 3 werken wij aan het zelfstandig werken.
Na het ‘’verplichte werk’’ kunnen de kinderen het werk inleveren. De afspraak is dat ze ongestoord verder gaan met een keuze werkje. Dit kan een werkje zijn dat klaar ligt, waaruit ze kunnen kiezen of een werkje dat ze in de map hebben en waar ze zelfstandig verder mee kunnen werken.
Op deze manier ligt de verantwoordelijkheid bij de kinderen in plaats van bij de leerkracht.
Om rustig aan het werk te kunnen gaan, werken we met het stoplicht: rood is stil werken, oranje is fluisteren en groen is overleggen met je gewone stem. De juf loopt een paar keer de hulprondes om kinderen te helpen.
  
Gezonde lunch
Kinderen nemen een gezonde lunch mee naar school.
In de kleine pauze eten we fruit of groente en drinken we water uit een beker van school of een eigen drinkbeker.
 
Parro 
Wanneer wij leuke foto’s of filmpjes hebben dan zetten we dat in onze parro app. De meeste informatie verloopt via de parro app. We vertellen wat we zoal doen in de klas of hebben gedaan, maar ook bijv. een vraag als we de hulp van ouders ergens bij kunnen gebruiken.
 
Wij vinden het prettig om goed contact met de ouders te hebben. Mocht u ergens mee zitten of iets willen vragen, mail ons dan of stuur een berichtje via de parro app en wij proberen u dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Zo houden we de lijntjes kort en dat is voor iedereen fijn.
U kunt wanneer er 's morgens iets is, altijd even naar ons vragen. Er staan altijd collega's bij de deur. 's Middags lopen wij met de kinderen mee naar buiten.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, mail gerust.
We gaan er een fijn jaar van maken!
 
Met vriendelijke groet,
Juf Dunja en juf Leonie