groep 5b

 

Welkom in groep 5b


Wij zijn Juf Dilek en juf Marloes, de leerkrachten van deze groep. Het is een klas met 18 enthousiaste kinderen. We hopen dat iedereen het fijn heeft in onze klas.
  
Op maandag en dinsdag staat juf Dilek voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Marloes voor de groep.
Daarnaast krijgen we enkele uurtjes in de week extra hulp in de klas van juf Marja (tijdelijk vervangen door juf Elisabeth). 
 
Onze klas bestaat uit 18 enthousiaste leerlingen, 9 jongens en 9 meisjes.
De belangrijkste afspraken die wij in de klas hebben zijn de volgende:
- Respect hebben voor elkaar.
- Laat een ander in zijn/haar waarde.
- Eerlijk zijn.
Wij vinden het erg belangrijk dat we op een prettige manier met elkaar omgaan en hier hebben we het dan ook regelmatig over. Een positieve benadering naar elkaar vinden we hierin heel belangrijk en prettig.
 
We werken dit schooljaar ook bijna volledig met Snappet in de vakgebieden rekenen, taal en spelling. De leerlingen kunnen hier ook thuis mee oefenen. 
Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor het werk vinden we hier heel belangrijk. De tablet wordt ook gebruikt om lessen interessanter en interactiever te maken.
Vanaf groep 5 werken we ook met Blink. Hier krijgen de kinderen meer te weten over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur maar dan in 1 pakket. Ze leren door te lezen, voelen, proeven, horen en onderzoeken. 
 
Praktische informatie:
- Gymles op maandag en donderdag;  zorg voor gymkleren
- We starten elke dag om 8.30 uur met de les, dus we willen graag dat alle kinderen voor die tijd aanwezig zijn.
- Bij verhindering/ziekte, graag even bellen naar 0570-623575
- Afspraken bij b.v. huisarts/tandarts/orthodontist graag zoveel mogelijk na 14.00 uur plannen.
 
Wij komen ook nog graag (wanneer dit weer mogelijk is) bij u op huisbezoek. In overleg met u plannen wij graag een afspraak. U mag natuurlijk altijd ons mailen of naar school bellen.
 
Wanneer wij leuke foto’s of filmpjes hebben dan zetten we dat op onze facebookpagina:www.facebook.com/kindcentrumrivierenwijk
Ook versturen we de ouders na een bepaalde periode een “kijkje in groep 5b”. Hierin vertellen we wat we zoal doen in de klas of hebben gedaan maar ook bijv. waar we de hulp van ouders kunnen gebruiken.
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, mail gerust.
We gaan er een leerzaam jaar van maken!
 
Groetjes van Juf Dilek, juf Marloes en alle kinderen uit groep 5b!