Groep 8

 

 

Welkom in groep 8


Mijn naam is Jorne Dijkerman, 35 jaar en woon in Schalkhaar. 
Dit schooljaar sta ik fulltime voor groep 8. Juf Sandra ondersteunt op alle dagen in de week ook groepjes leerlingen om hen extra te begeleiden met vakken die de leerlingen lastig vinden. 
Meester Martin werkt op dinsdag met een groepje plusleerlingen voor extra uitdaging, verrijking en compacting. 
Op dinsdag en woensdag krijgen de leerlingen godsdienst. Ze kunnen hierbij kiezen uit islamitische les, christelijke les of levensbeschouwing. 
Woensdags heeft groep 8 het vak IMC Basis. Dit zijn lessen van gastdocenten die de leerlingen informeren en praktische oefeningen laten doen over hun werk. Op deze manier leren de kinderen alvast kennismaken met de vele verschillende beroepen die er bestaan. We hopen onze leerlingen op deze manier alvast beter voor te bereiden op de toekomst en het maken van keuzes hierin. 
 
Onze klas bestaat uit 19 leerlingen.
 
De belangrijkste afspraken die wij in de klas hebben zijn de volgende:
- Respect hebben voor elkaar.
- Laat een ander in zijn/haar waarde.
Wij vinden het erg belangrijk dat we op een prettige manier met elkaar omgaan en hier hebben we het dan ook regelmatig over. Een positieve benadering naar elkaar vinden we hierin heel belangrijk en prettig. We doen dagelijks energizers en samenwerkingsspelletjes om voor een optimale klassensfeer te zorgen. 
 
Groep 8 is voor veel kinderen natuurlijk een spannend jaar. We hebben het regelmatig over het voortgezet onderwijs. Daarnaast gaan we in juni op kamp. Ook dat is natuurlijk best spannend.
We zullen net als vorig jaar ook weer een eindfilm maken. Wij vinden het belangrijk als innovatieve school elke keer nieuwe dingen te bedenken en doen daarom dus ook geen musical. Vorige jaren was de eindfilm een groot succes, dit jaar zorgen we ervoor dat het weer minstens net zo leuk wordt. Bent uw nieuwsgierig? Kijk dan eens op ons Youtube kanaal van Kindcentrum Rivierenwijk.
 
We werken in groep 8 veel met tablets. Hierop maken we onze weektaak en kunnen we veel extra oefenen met alle vakken. Ook thuis kan worden gewerkt met de weektaak. Hiervoor kunnen ze werken via Microsoft Teams, wat gratis te downloaden is via http://teams.microsoft.com/downloads.   We werken dit schooljaar ook volledig met Snappet in de vakgebieden rekenen, taal en spelling. De leerlingen kunnen hier dus thuis altijd mee oefenen via https://leerling.snappet.org  
 
Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, motivatie en discipline voor het werk vinden we hier heel belangrijk. De tablet wordt ook gebruikt om lessen interessanter en interactiever te maken. Hiervoor maken we gebruik van o.a. Prowise, OneNote, Socrative, Sway, Minecraft, Kahoot en Flipgrid.
 
Praktische informatie:
- Groep 8 heeft gymles op maandag- en dinsdagochtend om 8.30 uur. De gymlessen worden gegeven door Juf Annelin en Meester Ben. 
   Zorg voor gymkleren en douchespullen, zodat de leerlingen zich goed kunnen wassen na de gymles.
- We starten elke dag om 8.30 uur met de les, dus we willen graag dat alle kinderen voor die tijd aanwezig zijn
- Bij verhindering/ziekte, graag even bellen naar 0570-623575 of stuur een bericht via Parro. 
- Afspraken bij b.v. huisarts/tandarts/orthodontist graag zoveel mogelijk na 14.00 uur plannen.
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben? Stuur dan een bericht via Parro. 
We gaan er weer een leerzaam, leuk en natuurlijk onvergetelijk jaar van maken!
 
Meester Jorne