groep 1a

 

Welkom in groep 1a


Ik ben juf Marloes en ik sta dit jaar voor groep 1a. Dit is een erg leuke en gezellige groep met 17 leerlingen. Ik woon zelf in Deventer. Ik hou van boeken lezen en leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen. Dit jaar heb ik op de woensdag en donderdag een stagiaire onderwijsassistent. Zij heet Marleen en heeft al eerder bij ons gewerkt in de 3+ groep.

Groep 1a bestaat nu uit 17 leerlingen. In maart zullen een aantal kinderen uit de instroomgroep van juf Merel doorstromen naar groep 1a. We hebben in de klas een aantal regels zodat we het erg gezellig met elkaar houden. Deze regels zijn heel belangrijk, zo weet iedereen wat er verwacht wordt en hoe we elkaar kunnen helpen. Voorbeelden van regels zijn:
- we blijven van elkaar af
- we praten met nette woorden tegen elkaar
- we geven als we binnen komen de juf een hand en gaan rustig aan het werk

We hebben gym op dinsdag en vrijdag. Op dinsdag hebben we gym van Juf Annelin en op vrijdag hebben we gymles van meester Ben. Op maandag en donderdag hebben de kinderen dans. Op donderdag komt juf Manon op school om met de kinderen te dansen. Zou u op maandag gymspullen mee naar school willen geven? Dit geven we dan op vrijdag weer mee naar huis zodat u deze kunt wassen. Soms hebben de kinderen dezelfde gymschoenen, het is handig om de naam van uw kind op de schoenen te schrijven (onderkant of zijkant).
De les start om 08.30 uur. Alle kinderen moeten dan in de klas zijn. U mag tot 08.45 in de klas blijven om een spelletje met uw kind te spelen. Op donderdag lees ik voor aan de kinderen en de ouders tijdens de inloop.
Als de dag voorbij is komen we met de kinderen naar buiten. U kunt wachten bij het hek. We laten de kinderen pas naar huis gaan als we de ouders zien. Wanneer uw kind door iemand anders opgehaald wordt, graag even aangeven bij de leerkracht.

Aanwezig/absent;
Elke leerling wordt om 08.30 op school verwacht.
Zorg ervoor dat uw kind elke dag op tijd op school aanwezig is.
Bij verhindering/ziekte de school, graag voor schooltijd, telefonisch op de hoogte brengen.
Telefoonnummer: 0570-623575
Afspraken bij de tandarts en huisarts het liefst na 14.00 uur maken.

 

Deze activiteiten zijn al gepland voor dit schooljaar:
- Schoolreis
- Het (methodische) aanbod

- Piramide

- LOGO-3000
- Leefstijl (SEO)

Mocht er iets zijn, kom gerust langs. Als u een keer een ochtend wil kijken in de klas, geef dit aan bij mij en dan plannen we dit in.
We gaan er samen een leerzaam jaar van maken!

Groet,
Juf Marloes